Unde mergem în concediu în această vară? TOP 10 destinații turistice de vis din România

Unde mergem în concediu în această vară? TOP 10 destinații turistice de vis din România

Te-ai decis să îți petreci zilele de concediu din această vară pe tărâmurile românești? Atunci, în mod cert, dispui de numeroase opțiuni, astfel încât să alegi cea mai bună variantă pentru tine și pentru familia ta.

După cum bine știm, țara noastră beneficiază de cele mai diversificate și interesante forme de relief, ceea ce ne asigură nenumărate obiective turistice pe care nu trebuie să le ratăm, mai ales în sezonul călduros. În rândurile de mai jos, ți-am pregătit o listă cu cele mai populare destinații de vacanță din România, spre care îți poți îndrepta atenția în această vară.

 

     1. Alba Iulia

Fiind situat în zona central-vestică a țării, orașul Alba Iulia se bucură de un iz istoric aparte pentru România.

Începând cu evenimentele istorice din data de 1 decembrie 1918, când se proclama Marea Unire în cadrul orașului și până la încoronarea regelui Ferdinand alături de regina Maria, Alba Iulia găzduiește pe teritoriul său o serie de amintiri demne de comemorat.

Din prisma locațiilor pe care le poți vizita aici, ei bine, traseul celor Trei Fortificații te poate uimi pur și simplu. Este vorba despre locașul Castrului Roman, al Cetății Medievale și al Cetății Alba Carolina. Bineînțeles, nici Catedrala Încoronării nu este mai prejos, fiind edificată într-un stil neo-românesc cu multiple influențe bizantine.

 

     2. Castelul Huniazilor

Fiind socotit drept unul dintre cele mai deosebite castele din întreaga lume, Castelul Huniazilor rămâne în continuare o destinație de neratat în România.

Odată ce ajungi în această locație, un aer de basm te cuprinde fără voie. Acest aspect se datorează multiplelor legende formate în jurul castelului de-a lungul timpului. Spre exemplu, fântâna aflată în curtea sa reușește să atragă anual mii de vizitatori. Se consideră că aceasta a fost săpată de către prizonierii de origine turcă, care și-au recătătat libertatea doar după ce au ajuns la stratul de apă.

 

     3. Mănăstirea Voroneț

Edificată de către vrednicul domnitor Ștefan cel Mare, mănăstirea datează încă din anul 1488, fiind o locație emblematică pentru zona Sucevei.

Cine nu a auzit de celebrul „albastru de voroneț” măcar o dată în viață? Ei bine, Mănăstirea Voroneț a fost denumită și „Capela Sixtină a Estului”, fiind clasată ca monument UNESCO, datorită frescei „Judecății de Apoi”. În zona pitorească a Bucovinei, orice persoană interesată poate intra în contact cu tradițiile românești, rămase nealterate odată cu trecerea timpului.

 

     4. Cimitirul vesel de la Săpânța

Unic la nivel global, acest cimitir „vesel” este poziționat chiar în Maramureș, aproape de inima munților Carpați. Meșterul maramureșean căruia îi aparține ideea absolut inovativă, recunoscută atât în România, cât și în afara granițelor sale, se numește Ioan Stan Pătraș.

Fiecare dintre crucile caracteristice acestei destinații este sculptată din lemn de stejar, iar apoi inscripționată cu texte umoristice. La baza inspirației sculptorului a stat legenda conform căreia atitudinea veselă odată cu apropierea morții este un obicei dacic.

 

     5. Salina Turda

Situată pe meleagurile transilvănene, mai precis în zona Durgău-Valea Sărată, Salina Turda funcționează sub forma unui obiectiv turistic încă din anul 1992. Deși săpăturile întreprinse în vederea extragerii sării au fost inițiate încă din Evul Mediu, acestea au fost sistate în jurul anului 1932.

Printre numeroasele puncte de interes accesibile turiștilor se numără și următoarele: Galeria Franz Josef (cunoscută de public drept intrarea veche), sala ecoului, Mina Rudolf, Iosif, Ghizela, Altarul și Scara Bogaților.

Considerate unice în întreaga Europă, utilajele folosite în perioada medievală în scopul extragerii sării pot fi observate de către cei interesați în interiorul salinei.

 

     6. Delta Dunării

Impresionând ca mărime (ocupând locul 3 în întreaga lume din acest punct de vedere), dar și prin peisajele mirifice, Delta Dunării este în fiecare an locuința a milioane de păsări migratoare, plante, copaci, pești, dar și alte vietăți specifice.

Dacă dorești să îți încarci bateriile, într-o zonă în care relaxarea este la ea acasă, atunci cu siguranță Delta Dunării este locul perfect spre a te îndrepta în această vară.

 

     7. Cascada 7 Izvoare

Fiind încadrată într-un traseu de o rezonanță spectaculoasă, Cascada 7 Izvoare este considerată ca având cea mai pură apă din întreaga țară.

De fapt, aceasta nu a secat niciodată, adunând anual mii de temerani dornici să guste din apa sa cristalină. Aflată la o altitudine de peste 1300 de metri și cu un debit de circa 400 de litri pe secundă, Cascada 7 Izvoare se află în zona Lacului Scropoasa, care, la rândul său, adăpostește peisaje mirifice.

 

     8. Laguna Albastră

O locație unică în țara noastră, regăsită în apropierea municipiului Cluj-Napoca, Laguna Albastră este una dintre minunile naturii pe care le poți vizita și tu în acest an.

Cu o apă de culoarea smaraldului și cu un aer curat, Laguna Albastră îți poate oferi doza de relaxare de care ai nevoie în sezonul călduros.

 

     9. Peștera Ghețarul de la Scărișoara

Cu siguranță, temperaturile ridicate din sezonul călduros te vor face să tânjești după o zonă răcoroasă spre care te-ai putea îndrepta în concediu.

Ei bine, atunci poți opta pentru traseul turistic către Peștera Ghețarul Scărișoara, care cuprinde în grota sa cel mai mare ghețar subteran din întreaga lume.

 

     10. Munții Retezat

Ești pasionat de natură? Îți place să admiri peisajele mirifice pe care țara noastră le adăpostește? Atunci o altă locație care te va încânta, fără doar și poate, este situată chiar în inima Munților Carpați.

Munții Retezat, dar și parcul natural care le poartă numele, pun la dispoziția tuturor turiștilor interesați o serie de trasee montane spectaculoase, fiecare dintre acestea fiind însoțite de priveliști spectaculoase cu o varietate de plante sălbatice, dar și de specii rare de animale.

Cu siguranță toate aceste destinații de vacanță din România te-au atras, nu-i așa? Atunci nu mai sta pe gânduri și pune la punct fiecare detaliu pentru un concediu de neuitat în această vară.

 

Între timp, te așteptăm în cadrul magazinului nostru online, www.gitanos.ro, cu o colecție diversificată de încălțăminte din piele naturală, astfel încât să poți străbate fiecare dintre obiectivele turistice dorite cu o pereche de pantofi moderni și confortabili.

Lăsați un comentariu