Ce nu știai despre pantofi? TOP 7 curiozități din istoria pantofilor

Ce nu știai despre pantofi? TOP 7 curiozități din istoria pantofilor

"Cât de importanți sunt pantofii în viața noastră?” Ei bine, această întrebare ar trebui să ne-o adresăm ori de câte ori pornim în căutarea celor mai deosebite piese de încălțăminte, care să completeze pe deplin celelalte articole din propria garderobă.

Deși faci parte din categoria iubitorilor de pantofi, cu siguranță există anumite aspecte din istoria acestora pe care nu le știai. Hai să vedem despre ce este vorba:

 

     1. Încălțămintea cu toc era considerată un semn al bogăției

Chiar dacă poate pare greu de crezut, în vremurile străvechi (îndeosebi în timpul Imperiului Roman și în Grecia Antică) pantofii cu toc erau destinați bărbaților. Astfel, cu cât tocul pantofilor era mai mare, cu atât acesta era considerat mai bogat.

Cu toate că obișnuia să indice statutul bărbaților în societate, încălțămintea cu toc este, la momentul de față, reprezentativă pentru garderoba femeilor.

 

     2. Cât de populari erau mocasinii?

Conform trendurilor anterioare, mocasinii nu cunoșteau un nivel atât de înalt de popularitate ca în prezent. De fapt, această categorie de articole de încălțăminte a devenit faimoasă odată cu modelul creat de către designer-ul Salvatore Ferragamo pentru rolul interpretat de actrița Audrey Hepburn în filmul „Funny Face”.

 

     3. Cât de însemnată poate fi o colecție de pantofi?

Ei bine, se pare că noțiunea de însemnat capătă cu totul alt sens atunci când ne gândim la Imelda Macos. Prima doamnă din Filipine (în perioada cuprinsă între 1965 și 1986) deținea o colecție impresionantă de pantofi: nici mai mult și nici mai puțin de 1056 de perechi, care completau cu rafinament cele 1000 de genți din garderoba sa.

Toate aceste bogății pe care Imelda Macos le-a agonisit de-a lungul timpului au fost descoperite atunci când familia sa a fost nevoită să părăsească țara.

 

     4. Celine Dion: o MARE iubitoare de pantofi?

Cine nu s-a delectat cel puțin o dată cu unul dintre cântecele celebrei Celine Dion? Faimoasa cântăreață se poate lăuda cu o colecție de pantofi compusă din peste 3000 de modele.

 

     5. Cât de costisitoare poate fi o singură pereche de pantofi?

Vă amintiți de „Vrăjitorul din Oz”, unul dintre celebrele filme în care Judy Garland ne-a încântat cu talentul său actoricesc? Deși pare greu de crezut, pantofii purtați de aceasta în film au fost vânduți în cadrul unei licitații, în anul 2000, pentru suma totală de 660.000 de dolari.

 

     6. Botinele de damă – un simbol al regalității?

Cu siguranță orice femeie deține cel puțin o pereche de botine în propria garderobă. Totuși, prima reprezentantă a sexului frumos care s-a bucurat de acest design a fost Regina Victoria, pentru care s-a creat un model special de astfel de botine în anul 1840.

 

     Tu ai auzit de expresia „două picioare stângi”?

Dacă, la momentul de față, această expresie este folosită pentru a sublinia lipsa dibăciei în anumite contexte, de fapt, semnificația sa originară este cu totul alta. Până în anul 1818, nu exista nicio diferență între pantofii destinați picioarelor drepte și cei creați pentru picioarele stângi. Astfel, abia în secolul XIX a fost inventat pantoful drept.

 

Nu-i așa că istoria pantofilor a reușit să ascundă deosebit de multe aspecte interesante de-a lungul timpului? Dacă te afli în căutarea acelui model de încălțăminte cu care să scrii, la rândul tău, istorie, atunci te așteptăm pe www.gitanos.ro!

Lăsați un comentariu
Comentarii
24.04.2019 20:36
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin 500 Mg <a href="http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/">Amoxicillin 500mg Capsules For Sale</a> pae.hbhw.gitanos.ro.enz.zc http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
24.04.2019 21:01
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin <a href="http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/">Amoxicillin 500 Mg</a> ncs.pgbw.gitanos.ro.xfe.ak http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/